Pages

CANTEK sangat kew gambo tu?

shout:::::::mane?mane?mane?mane?mane?
asik2 gambow bdk kecik je ko letak?
asal tak letak gambow ko?
kenape?kenape?kenape?

huw huw..
ade jugak yg berani berkata begitu kepada beta..
haha..

bukan aq tak nak letak gambo profile FB kt MS tu gambo aq..
aq nak jugak letak..
tapi..tapi..tapi..
aq engat lagi ayat seorang hawa@perempuan ni yang cakap kat aq..
eh bukan cakap.. dy bebel.. haha.. read this bebelan..
"yela skrg nie escpecially prmpuan lah kan.. bile aq tengok2 time blogwalking, kat FB, kat Myspace, member aq yg pompuan punye gambo masing2 pehh macam nak jadi model sumenye.. kat blog2 tu fuhh penuh gambo dy besaw plak tu.. sampai nampak jerawat2 tertimbul.. opss.. hehe jgn marah..
insan2 yang letak gmbo dy kt profile pic tu kadang2 aq pikir same je kan macam insan2 yang duk menayang muke melepak tepi jalan tapi aq rse lagi teruk kot.. yela.. setiap hari,setiap saat, setiap detik, ade je orang tengok muke kite an..kite tido pon orang tengok muke kite..
suke beno tayang muke.. lau laki tu boleh la aq mengalah lagi. tapi ni pompuan tu..
kang kene orang amek buat guna2 kang.. dah kne mcm2..
lau nak letak pon jangan lah sampai jerawat pon orang len leh nampak..
especially kat profile pic la.. lau kat album okay lagi yela bukan sume org tgk album kita..
yang kat album letak satu dua gambo kite sudah untuk buat orang kenal kite..
ini ade yang sampai full muke dy.. macam2 posing ade dalam album..(haha time ni aq tergelak)
nak sgt letak kt profile pic tu pon janganlah nampakkan sgt muke kite..
kesian laki kene yang tundukkan pandangan tapi tak tertunduk2 coz profile pic pmpn2 sume full dengan muke dy..
paling bagos letak lah kartun ke gambo bebudak ke..
advantage nye ape? advantage nye orang yg add kite nanti insyaAllah betul2 ikhlas berkawan bukan berkawan kerna rupa atau nak usha kite and kite menjaga kehormatan kita sebagai muslimah,.."

time kasih kerna sanggup membaca bebelan diatas..
renung2kan dan selamat beramal !
hehe
^_^




1 comment:

bukaminda said...

salam pagi yg indah...
bebelan yg agk baguus...
tq ya ustaz..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...