Pages

rase nak pakai TUDUNG?


hatiku membara nk taip nih. tengok tajuk? cam best jek..

anda pakai tudung?(yg laki jgn perasan. haha).. wah tahniah yerk ! coz patuh dengan suruhan Allah !
^_^
tp..
ni den nak bebel sokojap, haisih.. skrg nie mcm" pesyen tdung yerk. adoiyai penin gk kadang2 tgk tdung pmpn2 nih mengalahkan dato' M Daud kilau silau lah..

tepuk dade tanye iman lah..
coz aq tengok time jalan2 disana sini, walking blog antare blog, survey kt fb member2
ade sstengah yg pakai tdung tu (specific di fb)molek dah kt profile pic pakai tdung ala2 yuna gituh..
wow..
huhu..
tp.. tp.. sedihnya.. dalam album.. adoi.. trdedah ke sengaja mendedahkan wAllahu'alam..
yg penting aurat nye terdedah.. rambutnya blond2 gituh.. pose ala model gituh.. ade yg molek da brtdung.. alamak kaki yang tak lah cun sgt pon dtyg2..tak tahu ke tu pon sbhagian aurat jgk? tak tahu meh ni den nk habaq. huhu.. perempuan itu halal menayangkan kedua tpk tangannya dan wajah sahaje kpd bukan muhrimnya.. so,,jgn dok tyg2 aurat2 lagi yerk..
dose aq melihatnyer. naudzbillah..
tp lagi berdose perempuan2 yg menayangkan auratnya !
tapi yang bace nih ,den taw sume solehah2 sume nih.. insyaAllah amiin..
ikhlaskan hati tuh memakai tudung kerna Allah bukan fesyen semata-mata..

cukuplah berserdehana dan menutup aurat yang sewajibnya.
agar mata si lelaki yang memandang tidak membuak nafsu mereka akan tetapi..
bertambah kagum dengan keindahan ciptaan Allah..

last words from me(panjang nk explain soal aurat nih)huhu..
..renung2kan dan selamat beramal !
*wink*wink*
^_^


gambar sebagai rujukan ^_^..



sesungguhnyer yang baik itu dtg nyer dari Allah SWT dan yang bruk and kurang2 tuh sumenye dtg dari diri aq yang hina lagi berdosa nie..
P/s: ta puas hty sound jek aq nih. huwhuw..

untuk penjelasan lebih jelas.. p kat this link ^_^

2 comments:

sakura_alyyn said...

sangat suka entri ini.
bagus ye, saya suka walaupun anta seorang lelaki. :)

eh, lagu best di blog anda! maher zain!

mohamednaqibmohamedsaad said...

sakura lyyn:
alhamdulilllah. thanks ye :)
yup yup maher zain is the best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...