Pages

syahadat cinta.. bessssssst !


assalamualaikum semua...
petang tadi ni time aq berjalan2 di blog.. terjumpa link donlod sebuah cerita yang diambil dari novel islami iaitu syahadat cinta....
pastu malam ni aq nak khatamkan tengok  cite nie. 
hehehe..

cerita ini mengisahkan tentang...
(copy paste je sinopsis ni.. hehe)
Iqbal (Arif Rahman), pemuda metropolis yang tidak pernah sholat dan tak bias mengaji. Namun akhirnya ia mulai meniti jalan yang benar, dimulai saat ia merasa bersalah telah mencelakai ibunya sendiri. Karena penyesalannya, ia memutuskan untuk mondok di pesantren Kyai Siddiq (Muchtar Sum) di Tegal Jadin. Ternyata selama dua bulan Iqbal hanya disuruh mengambil air dari telaga. Saking kesalnya, Iqbal meluapkan amarahnya di telaga. Disanalahi a bertemu dengan Aisyah (Imel Putri Cahyati), putrid Kyiai Subadar (Chairil JM), sekaligus cucu Kyiai Siddiq

Takut dimarahi Kyai dan adanya perseteruan religius yang sangat tajam, Iqbal melarikan diri tanpa tujuan. Hingga ia bertemu Pricilia (Cantika Atmanagara), gadis Kristen yang baik hati. Pricilla membantu iqbal mencari tempat tinggal namun Iqbal memutuskan untuk tinggal di rumah Ibu Jamilah (Donna Harun), seorang pengemis yang hidup bersama kedua anaknya, Fatimah (Salsa) dan Irsyad (Ricky Harun)

Dalam perjalanan mempelajari agama Islam, Iqbal mendapat banyak cobaan. Namun cobaan tersebut tidak membuatnyamundur dari tekadnya untuk menjadi orang yang taat kepada Allah

memang menyentuh hati woo cite nie..
hilang gentlement aq
T.T 


nak download?
mule2 anda kene download software FLV player..
baru leh tgk cite ni and cite2 yang korang dapat dari internet..
so tekan sini untuk download FLV player ini..

pastu korang baru leh download cite nie..



okay kene sabar la ye nk donlod tuh..
hehe..
ok enjoy and hayati cite ini !



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...