Pages

warna warni 1 Syawal

Assalamualaikum !


                            

SELAMAT HARI RAYA
Maaf Zahir & Batin

alhamdulillah. 
walaupun raye tahun ni tak dapat lawan kemeriahan beraye ketika umo mude-mude dulu.. maen mercun, meriam, raye keliling satu kampung nak kumpul duet raye.. haha memang tersengih la kan lau duk sorang2 terkenang Raye zaman mude2 dulu..

menjelang raye haritu.. elaun pula muncul bersama, fuyoo syukur gilee rasenye.. huhu

haa raya ni la mase terbaek untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara sesama kita dan sesama keluarga. kan kan. huhu, kadang-kadang saudare sendiri pun tak penah kenal. tapi raye ni la baru nak kenal. mcm la yang tulis post ni. hehe..

cume hari ni.. ade pengalaman menarik nak kongsikan..
ade satu family tadi datang raye umah.. boleh kira cam saudara la tapi jauh sikit. respek betul la kat leader family tuh.. si Suami la kan.. kire pangkat dye pakcik sy la kan.. 
1st time dalam hidup tengok orang datang beraye duduk and sebelum makan dan melantak semua kuih2 raye tu satu family bace doa.. Ya Allah indahnyer
inilah keluarga idaman.. dengan anak2 nye semua bertudung labuh yang laki pulak comel2 belaka.. memang indah family ni.. 

selalu saya la terutamanya kan. tak tahu la anda semua camne. tengok kuih raye depan mata. doa pon kadang lupe nak bace. terus balonnn je ape yang sodap2. hoho. aish teruk2.. alhamdulillah hari ni dapat pelajaran paling berguna. walaupun nampak small matter je.. tp kesan dy.. big matter tu !.. boleh digunakan dalam mendidik anak dan diri sendiri di masa akan datang kelak.. insyaAllah.. huhu
akak2,abg2,pkck2,mkck2, and kwn2 ku.. jom praktikkan amalan ni.. sebelum melantak semua kueh raye tu ingat2 la doa dulu ye.. huhu.. 

ok ingatan tuk diri saye and anda semue

pergilah raye kat mane2.. 
berhati-hati di jalan raye,
pastikan semua ok la ye,
raye2 jugak, solat jgn lupe ye..

HUEHUE






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...